Intinerire Faciala Laser CO2 Fractionat
Laserul Co2 fractionat reprezinta ultima tehnologie si cea mai eficienta in tratamentul semnelor de imbatrinire ale pielii.
Acesta are ca rezultat imbunatatirea texturii si tonusului pielii si reducerea ridurilor fine si a tulburarile de coloratie (pete rosii sau maro).
- Ce Inseamna Rejuvenarea Faciala (Intinerire Faciala)?
- De ce Laser CO2 Fractionat?
- Unde se foloseste?
- Tratament
- Riscuri si complicatii
Pielea faciala este sustinuta de o retea de fibre de colagen si elastina, care cu varsta isi reduc tonusul, cantitatea si calitatea si astfel, apar riduri si depresiuni faciale. De asemnea, cu varsta apar dilatatii vasculare irevesibile si tulburari de pigmentare. Aceste procese sunt accentuate de expunerea excesiva si neprotejata la soare.
Sub actiunea caldurii luminii laser este eliminat partial stratul superficial de celule moarte si degenerate si sunt stimulate procesele naturale de refacere a fibrelor de colagen şi elastina care vor determina imbunatatirea tonusului si structurii pielii. Astfel, prin normalizarea culorii pielii si disparitia dilatatiilor vasculare, pielea arata mai tanara si mai curata.Totodata, laserul are capacitatea de a stimula hidratarea pielii care va arata mai ferma si mai fina.
Laserul spre deosebire de IPL se indica si in cazul leziunile avansate datorate varstei sau expunerii excesive la soare cand sunt necesare procedee adjuvante. Laserul poate fi folosit cu succes dupa tratamente chirurgicale de tip lifting facial, blefaroplastie, dupa botox sau peeling.
Datorita modului sau de a actiona, vindecarea si recuperarea sunt mult mai rapide. Acesta imparte fasciculul laser in microfascicule separate si lasa zone nearse intre zonele expuse. In acest mod, se reduce la maxim riscul unor cicatrici determinate de o zona mare de arsura, devenind astfel cea mai sigura si eficienta metoda de intinerire faciala.
Regiunea fetei, mainii, regiunea anterioara a toracelui sau spate. Principala recomandare este imbunatatirea aspectului fetei, mai ales a leziunilor datorate varstei si expunerii excesive la soare, cum sunt ridurile periorale si perioculare, buza superioara, dar si obraji si frunte.
Se va aplica pentru 30 de minute o crema anestezica sau pentru 3 minute gheata, dupa care sa va face o singura trecere cu piesa laser. In acest timp veti avea ochii acoperiti cu ochelari de protectie şi se recomanda sa ii tineti inchisi, mai ales cand se lucreaza in zona fetei. Tratamentul dureaza 20-30 minute, se va face cu anestezie locala si nu necesita pansamente dupa expunere. Pot fi necesare 2-3 tratamente cu un interval de 3-4 saptamani intre, dupa care se vor realiza tratamente anuale de mentinere.
Dupa tratament poate sa persiste o usoara roseata a fetei pentru 2-4 zile, dar care poate fi usor mascata cu fard. Tratamentul este nedureros, dar in anumite cazuri pot fi simtite usoare intepaturi sau arsuri, care insa nu necesita antialgice. In aceste cazuri se pot aplica comprese reci sau chiar gheata pentru cateva minute.
Acestea sunt foarte rare si constau in modificari de culoare in sensul hipercolorarii sau decolorarii anumitor zone. Rareori sunt permanente si pot fi usor mascate cu fard sau fond de ten. Alteori poate aparea o usoara decolorare locala sau mici vezicule flictene ca intr-o arsura, dar care se vindeca fara urmari.