LIFTING FACIAL
Varsta, efectele gravitatiei, expunerea la soare si stresul vietii zilnice pot lasa urme vizibile pe fata.
Santuri adanci formate intre nas si gura, barbia care atarna, cu aspect de gusa, straturi si depozite de grasime apar in jurul gatului.
Un lifting facial (termenul medical este rhytidectomy) poate stopa acest proces de imbatranire.
Ceea ce poate face este sa “dea timpul inapoi” stopand in mod vizibil semnele imbatranirii prin indeparterea excesului de grasime si piele, tensionarea muschilor si intinderea pielii de pe fata si de pe gat. Liftingul poate fi efectuat in cadrul unei operatatii de sine statatoare sau poate fi combinat cu alte proceduri cum ar fi chirurgia pleoapelor sau remodelarea nasului.
Daca te intereseaza liftingul facial, aceste informatii te vor ajuta sa intelegi lucrurile de baza din procedurile care vor fi efectuate - cand este recomandata, cum este efectuata, si la ce rezultate te poti astepta. Nu poate raspunde la toate intrebarile pe care le ai, deoarece multe depind de fiecare individ in parte si de chirurgul care efectueaza interventia.
Te rugam sa iti consulti chirurgul in legatura cu orice lucru pe care nu il intelegi.
- Candidatul ideal pentru liftingul facial
- Planificarea interventiei chirurgicale
- Pregatirea pentru operatie
- Unde va fi efectuata interventia
- Tipuri de anestezie
- Interventia
- Dupa Interventie
- Recuperarea
Cei mai buni candidati pentru un lifting facial sunt barbatii si femeile ale caror fete si gaturi incep sa imbatraneasca, dar a caror piele mai are elasticitate si a caror oase au o structura bine definite. Cei mai multi pacienti au in jurul varstei de 40-60 ani, dar liftingul facial poate fi cu succes efectuat si pacientilor intre 70-80 ani.
Un lifting facial te poate face sa arati mai tanar/a si poate creste increderea in sine. Desi iti poate da un cu totul alt look, nu poate sa iti redea sanatatea si vitalitatea din tinerete. Inainte de a decide sa faci interventia, gandeste-te bine la ceea ce astepti si discuta cu chirurgul tau.
Toate intervenţiile chirurgicale presupun un anumit grad de risc
Cand interventia chirurgicala este efectuata de un chirurg plastician calificat, complicatiile nu sunt frecvente, iar daca apar sunt de obicei minore. Cu toate acestea exista intodeauna o posibilitate de a aparea complicatii, inclusiv infectii sau reactii la anestezie. Poti reduce riscurile la care te expui, urmand indeaproape indicatiile chirurgului tau atat inainte cat si dupa interventie.
Complicatiile care apar includ hematoamele (o colectie de sange sub piele care trebuie indepartata de chirurg), leziuni ale nervilor care controleza muschii faciali (de obicei temporara), infectii si reactii la anestezie. O vindecare nesatisfacatoare poate sa apara la fumatori.
Liftingurile de fata sunt proceduri foarte individualizate. In cadrul consultatiei initiale chirurgul va evalua starea fetei tale, starea pielii si structura oaselor si va discuta cu tine despre aceasta interventie.
Medical va verifica care este starea ta generala de sanatate si daca exista afectiuni care ar putea cauza probleme in timpul sau dupa interventie, cum ar fi hipertensiunea, probleme de coagulare sau tendinta de vindecare cu cheloizi. Asigura-te ca i-ai comunicat chirurgului tau daca fumezi sau daca esti sub tratament, in special daca iei aspirina sau alte medicamente care afecteaza coagularea sangelui.
Daca te-ai decis sa faci un lifting, chirurgul tau iti va explica tehnica si anestezia pe care o va utiliza, riscurile pe care le implica operatia si costurile ei. Nu ezita sa ii adresezi doctorului tau orice intrebare legata de operatie si in special pe acelea referitoare la ceea ce astepti de la aceasta operatie si rezultatele ei.
Chirurgul tau iti va da informatii referitoare la modul in care sa te pregatesti pentru operatie, inclusiv cele referitoare la ce sa mananci sau sa bei, despre fumat sau despre medicamentele pe care sa le iei sau sa le eviti. Respectarea acestor sfaturi va ajuta la bunul mers al operatiei.
Daca esti fumatoare este important sa nu mai fumezi pentru cel putin o saptamana inainte si dupa interventie, deoarece fumatul afecteaza circulatia capilara si poate afecta procesul de insanatosire al zonelor incizate.
Fie ca interventia este efectuata in regim ambulator sau cu internare, este bine sa te insoteasca cineva pana acasa si sa te ajute o zi sau doua daca simti nevoia.
Interventia va fi efectuata in clinica de chirurgie Artis 3. Daca va fi utilizata anestezia generala unii chirurgi prefera sa spitalizeze pacientul pentru o zi. Anumite afectiuni ale pacientului cum ar fi diabetul sau hipertensiunea trebuie monitorizate dupa interventie si necesita de asemenea o scurta perioada de internare.
Cele mai multe liftinguri faciale sunt efectuate sub anestezie locala, in combinatie cu sedative care te vor ameti. Vei fi treaza, dar relaxata, iar fata ta va fi insensibila la durere. Totusi, vei putea simti o mica presiune sau un discomfort temporar. Sunt si chirurgic care prefera anestezia generala.
De obicei interventia de lifting dureaza cateva ore sau mai mult daca ea este efectuata impreuna cu alte proceduri. Pentru procedurile extinse unii chirurgi pot programa operatii diferite.
Fiecare chirurg are o tehnica proprie. Unii opereaza cate o semifata pe rand altii lucreaza simultan la ambele semifete. Plasarea exacata a inciziilor si secventa de gesturi este determinate de structura ta faciala si de tehnica utilizata de chirurg.
De obicei, inciziile incep sub linia parului la tample, se extinde pe acceasi linie la frunte si urechi (sau doar in interiorul cartilagului in fata urechii) si continua in spatele lobului urechii pana la insertia parului. Daca se doreste si liftingul pielii de pe gat, va fi necesara de asemenea si o incizie sub barbie
In general chirurgul separa pielea de grasime si de muschii de sub ea. Grasimea poate fi indepartata sau aspirata din zona gatului si a barbiei pentru a imbunatati conturul fetei. Apoi chirurgul tensioneaza muschii si fasciile, trage pielea inapoi si indeparteaza excesul. Tesuturile vor fi fixate cu fire de sutura, iar inciziile de asemenea vor fi cusute. Pentru scalp pot fi folosite agrafe metalice.
Dupa interventie poate fi amplasat un tub mic sub piele, in spatele urechii pentru a drena sangele care s-ar putea strange. Chirurgul tau poate aplica un pansament usor pentru a minimiza aparitia vanatailor si a umflaturilor.
De obicei dupa interventie nu se poate spune ca exista un discomfort major. Daca totusi exista, poate fi ameliorat cu analgezice prescrise de chirurg. (Dureri persistente sau o umflare brusca a fetei trebuie anuntat imediat chirurgului.) O oarecare umflare a fetei este insa normala, ea va disparea in cateva saptamani sau luni.
Doctorul tau te poate sfatui sa iti tii capul ridicat si pe cat posibil nemiscat pentru doua zile dupa operatie pentru a preveni aparitia umflaturilor. Daca pentru drenaj s-a folosit un tub de dren, acesta va fi indepartat dupa o zi sau doua de la operatie. Bandajele, atunci cand sunt folosite, sunt de obicei scoase dupa o zi sau cinci zile. Nu fi surprinsa de fata palida plina de vanatai pe care o vei vedea. Gandeste-te ca in cateva saptamani vei arata perfect normal.
Majoritatea firelor vor fi indepartate in cateva zile. Scalpului tau ii va lua mai mult timp pentru vindecare, iar copciile sau clipsurile de metal din parul tau vor fi indepartate cateva zile mai tarziu.
Intr-o zi sau doua iti poti relua activitatea, dar este indicat ca aceasta sa fie mai restransa in urmatoarea saptamana dupa operatie. Fii blanda cu fata si scalpul tau, deoarece pielea ta va fi fragila si amortita si este posibil sa nu raspunda normal la inceput.
Medicul tau iti va furniza informatii despre cum sa iti reiei activitatea in mod gradual. Va putea sa includa sugestii de genul: evita activitati solicitante, inclusiv sexul sau muncile in casa pentru cel putin doua saptamani (mersul pe jos si stretchingul de intensitate medie este recomandat) evitarea alcoolului, bailor cu aburi si saunelor pentru cateva saptamani. Inainte de toate, este recomandata odihna multa si ingaduie corpului tau sa isi consume energia pentru a se vindeca. La inceput se poate ca fata ta sa nu arate bine si sa o simti ciudat. Trasaturile tale pot fi deformate de umflaturi si miscarile faciale pot fi ingreunate, iar tu vei fi constienta de existenta cicatricilor. Anumite vanatai pot persista pentru doua sau trei saptamani si vei simti senzatia de oboseala repede.
Din saptamana a treia, vei arata si te vei simti mult mai bine. Majoritatea pacientilor se intorc la seviciu dupa zece zile sau doua saptamani dupa interventie.
Sunt sanse foarte mari ca tu sa fii multumita de rezultatul liftingului facial mai ales daca realizezi faptul ca aceste rezultate nu sunt pe deplin exprimate imediat. Chiar si dupa ce umflaturile si vanataile au disparut, parul din jurul tamplelor poate fi slabit, iar pielea poate fi uscata si aspra pentru cateva luni. Barbatii pot alege sa se rada in zonele din spatele urechii - unde pielea a fost repozitionata.
Vor ramane cateva cicatrici in urma liftingului facial, dar acestea vor fi ascunse de obicei de par sau de santurile naturale ale fetei si urechilor. In orice caz, acestea se vor estompa cu timpul si vor fi abia vizibile.
Faptul ca ai facut un lifting nu opreste timpul in loc. Fata ta va continua sa imbatraneasca si poate vei dori sa repeti procedura inca o data sau de mai multe ori poate peste cinci sau zece ani. Dar in alta ordine de idei efectul unui lifting facial dureaza; dupa ce au trecut ani vei continua sa arati mai bine decat daca nu ti-ai fi facut un lifting.
Prețuri începând de la 4000€, care includ:
- Operația
- Anestezia
- Ziua de spitalizare
- Capelina
- Reintervenția în caz de posibile complicații timp de 7-14 zile
- Bustiera de susținere
- Controalele post-operatorii
- Analizele de sânge
- Mesele
- Medicamentația post-operatorie