Artis3

Cura Ridurilor Faciale cu Toxina Botulinica

Toxina botulinica este o neurotoxina purificată şi diluată produsă de o bacterie care provoaca boala numită Botulinism.

Injectata in cantitati mici ea blocheaza actiunea muschilor, fiind astfel o procedura cosmetica populara pentru rezultatele sale asupra ridurilor.  

  Injectarea ei provoaca diminuarea sau chiar disparitia temporara a ridurilor fine faciale prin paralizia muschilor faciali. Ridurile se dezvolta acolo unde muschiul se contracta frecvent, deci prin paralizia acestor muschi si reducerea contractiei lor, zona injectata va arata mai fina, mai stralucitoare si mai tanara.

  De obicei cele mai tratata zone sunt fruntea, zona dintre sprancene si ridurile de la coltul ochiului, ( “laba gastii”). Se mai pot trata ridurile fine ale buzei superioare si de la coltul gurii. Zonele netratate nu sunt influentate, deci nu este afectat zambetul sau alte expresii faciale. Ea provoacă de asemenea reducerea transpiratiei excesive din anumite zone ale corpului. 

Tratamentul dureaza aproximativ 20-30 minute, se realizeaza prin injectare cu un ac foarte fin direct în muschi, este minim dureros si nu necesita anestezie. Pot aparea minime senzatii de arsura care cedeaza daca este aplicata gheata pentru 10 minute ulterior injectarii. Rezultatele tratamentului sunt vizibile in maximum 4-5 zile si pot dura 4-6 luni, apoi efectul dispare treptat, dupa care tratamentul poate fi repetat. Este recomandat sa se efectueze o noua sedinta inantea disparitiei complete a efectului. Dupa tratament se recomanda folosirea unei creme de protectie solara si masaj cu crema hidratanta incepand dupa o saptamana de la injectare. 

Toxina botulinica nu poate corecta defectele cutanate determinate de expunerea excesiva la soare (pentru acestea exista alte tratamente care pot fi realizate). 

Nu poate corecta ridurile profunde determinate de varsta şi gravitatie. Ridurile foarte profunde pot necesita mai multe sedinte si eventual asocierea de substante de umplere. 

Nu s-au semnalat reactii alergice sau alte complicatii severe in ceea ce priveste injectarea de toxina botulinica. Nu se recomanda injectare de toxina in urmatoarele situatii: 

  • daca luati miorelaxante; 

  • in sarcina; 

  • alaptare; 

  • daca aveti tulburari de coagulare sangvina;  

  • inflamatii sau infectii in apropierea zonelor injectate. 

Uneori muschiul injectat poate fi prea slabit astfel incat este posibil sa apara caderea usoara a pleoapelor, a coltului gurii sau dificultati în ridicarea sprancenelor. Aceste efecte sunt doar temporare si dispar in 2-3 luni. De asemenea, unele persoane pot dezvolta în timp anticorpi anti toxina botulinica ceea ce va face tratamentul ineficient sau pot determina cresterea dozelor. 

Dupa injectarea cu toxina botulinica fata va arata mai fina, mai luminoasa, mai tanara si mai relaxata. Daca alegi realizarea mai multor tratamente la intervale regulate vei observa ca ridurile devin din ce in ce mai fine şi mai putin pronuntate, iar intervalul dintre injectari va creste. 

Daca iti doresti o fata cu un aspect mai intinerit si fara riduri vizibile, atunci injectarea cu toxina botulinica este alegerea potrivita. Programeaza-te la Clinica Artis si bucura-te de beneficiile de durata ale acestei proceduri.