LIFTING DE SAN
Liftingul de san sau mamoplastia este o procedura chirurgicala de reducere - ridicare si remodelare a sanului
De-a lungul anilor, diferiti factori precum nasterile, alaptarile sau pur si simplu gravitatia isi spun cuvantul in cazul sanului femeii.
Pe masura ce pielea isi pierde elasticitatea, sanul isi pierde forma si fermitatea si incepe sa se lase.
Mastopexia poate de asemenea sa reduca dimensiunile areolei, zona intunecata la culoare din jurul mamelonului. Daca, de exemplu sanii tai sunt mici si si-au pierdut din volum in urma unei sarcini - implantul de sani conjugat cu mastopexia poate imbunatati atat fermitatea lor cat si marimea lor.
Daca te gandesti la un lifting de san, iti punem la dispozitie cateva informatii de baza despre procedura: cand este recomandata, cum este efectuata, si la ce rezultate te poti astepta. Aceste informatii nu poate raspunde la toate intrebarile pe care le ai, deoarece multe depind de fiecare individ in parte si de chirurgul care efectueaza interventia.
Te rugam sa iti consulti chirurgul in legatura cu orice lucru pe care nu il intelegi.
- Candidatul ideal pentru lifting de sân
- Planificarea interventiei chirurgicale
- Interventii chirurgicale auxiliare
- Recuperarea
Liftingul de san iti poate imbunatati aspectul si reda increderea in sine. Inainte de a decide daca doresti sa faci aceasta interventie, trebuie sa te gandesti la asteptarile pe care le ai de la aceasta procedura si sa discuti cu chirurgul tau.
Cele mai bune rezultate sunt de obicei obtinute in cazul femeilor cu sani mici si cazuti. Sanii de orice dimensiune pot fi ridicati.
Multe femei isi doresc mamoplastia deoarece sarcina si alaptatul le-a lasat pielea intinsa si mai putin volum in sani.
Toate interventiile chirurgicale pot avea un anumit grad de risc
Toate operatiile au un anumit grad de risc dar, cand sunt efectuate de un chirurg plastician calificat, aceste riscuri sunt minimizate. Cu toate acestea, ca in orice operatie exista intotdeauna o posibilitate sa apara complicatii, inclusiv infectii sau reactii la anestezie. Sangerarile sau infectiile ca urmare a unei mamoplastii sunt neobisnuite, dar pot cauza cicatrici extinse. Poti reduce riscurile la care te expui urmand indicatiile chirurgului tau atat inainte cat si dupa interventie.
Mamoplastia lasa cicatrici evidente si permanente care insa pot fi acoperite cu sutienul sau costumul de baie. (Vindecarea defectuoasa si cicatricile latite apar de obicei in cazul fumatoarelor.) In urma procedurii poti ramane de asemenea cu areole pozitionate nesimetric sau cu o permanenta pierdere a sensibilitatii in sani sau in sfarcuri.
In cadrul primei tale consultatii, este important sa discuti cu chirurgul tau in mod francvent despre ce asteptari ai de la aceasa operatie. Fiecare pacient si fiecare medic, au diferite pareri in legatura cu ceea ce inseamna marimea sau forma potrivita a sanilor.
Reductia mamara este o operatie de electie. Tratamentele alternative consista in a nu proceda la reductia mamara ci in a urma o terapie pentru tratarea durerii sau purtarea unor sutiene specializate. In cazul unor paciente se poate folosi lipoabsorbtia pentru a reduce dimensiunea sanilor. Dieta si exercitiile fizice sunt un beneficiu in sensul reducerii excesului de greutate si grasime. Indepartarea in mod direct a pielii in exces si a tesutului gras poate fi necesara in completarea operatiei de lipoabsorbtie.
Riscurile şi eventualele complicaţii sunt asociate cu toate formele de intervenţii chirurgicale.
Fiecare procedura chirurgicala implica un anumit grad de risc. Este important sa intelegi riscurile legate de interventia de mamoplastie. Decizia fiecarui individ in a se supune unei interventii chirurgicale se bazeaza pe compararea riscurilor cu beneficiile potentiale. Totusi desi majoritatea pacientilor nu vor suferi niciodata urmatoarele complicatii, trebuie sa discuti despre ele cu chirurgul plastician pentru a fi sigur ca ai inteles posibilele consecinte ale mamoplastiei.
Sangerarea - Este posibila desi este mai degraba neobisnuit sa se produca episoade de singerare dupa operatie. Daca singerarea apare postoperator este posibil sa fie necesar un tratament pentru drenarea singelui acumulat (hematoame) sau trasfuzii de sange. Nu lua medicamente antiinflamatoare sau aspirina cu zece zile inainte de operatie deoarece acestea pot mari riscul de singerare.
Infectia - Dupa acest tip de operatie infectiile sunt neobisnuite. Daca apare orice fel de infectie, tratamentul include administrarea de antibiotice sau posibil- o alta interventie chirurgicala.
Modificarea pozitiei mamalonului si a sensibilitatii pielii - Este posibil ca dupa interventie sa sesizezi o schimbare a sensibilitatii pielii sanului sau a mamalonului. Pierderea completa a sensibilitatii mamelonului poate aparea dupa interventie in una sau in ambele mameloane.
Cicatricile - In urma tuturor interventiilor chirurgicale rezulta cicatrici. Felul in care evolueaza acestea este de obicei imprevizibil. Cicatrici anormale pot sa apara atat pe piele cat si in tesuturile interioare. In unele cazuri sunt necesare alte interventii chirurgicale pentru corectarea aspectului lor.
Rezultate nesatisfacătoare - Există posibilitatea ca rezultatul intervenţiei să fie nesatisfăcător. Se poate să fii dezamăgită de forma şi mărimea sânilor tăi.
Durerea - O reductie de san nu intervine asupra muschilor sau scheletului din zona gatului, spatelui sau umerilor, de aceea nu produce durere din punctele acestora de vedere. Insa cicatricile in pielea sau tesuturile mai adanci ale sanului pot produce durere.
Intarirea tesutului - Intarirea excesiva a sanului poate sa apara dupa interventie datorita cicatricilor interne sau necrozarii tesutului gras. Daca apare o zona necrozata de grasime sau cicatrici, aceasta implica necesitatea unei biopsii sau a unui tratament chirurgical aditional.
Recuperare intarziata - Desfacerea inciziilor sau vindecarea cu intarziere a acestora este posibila. Anumite regiuni din zona sanului sau din regiunea mamelonului se pot vindeca mai greu. Este chiar posibil ca anumite zone de piele sa se necrozeze. Aceasta implica schimbarea frecventa a pansamentelor sau chiar viitoare interventii chirurgicale pentru a indeparta tesutul nesanatos.Complicatiile de acest gen apar mai cu seama in cazul fumatorilor.
Asimetrii - Asimetria sanilor este un fenomen natural la majoritatea femeilor. Diferente intre forma sanilor sau a mameloanelor, marimea lor sau asimetrii pot sa apara dupa interventia de reductie.
Bolile sanului - Bolile sanului sau cancerul de san apar independent de interventia de reductie in general acestea nefiind predictibile. Se recomanda ca toate femeile sa efectueze un autocontrol al sanilor si o mamografie si un control de specialitate.
Alaptarea - Desi unele femei nu au mai putut sa alapteze dupa o reductie mamara, in general acesta nu este un lucru predictibil. Daca intentionezi sa alaptezi dupa o interventie de reductie mamara, este important sa discuti acest lucru cu medicul tau inainte de a recurge la aceasta interventie.
Defecte ale pielii - Acestea sunt rare in urma mamoplastiei de reducere. Este posibil sa fie necesare tratamente ulterioare sau chiar interventii chirurgicale.
Reactii alergice - Rareori au fost inregistrate cazuri de alergii la benzile de lucoplast, firele de sutura. Reactiile generale care sunt mai serioase pot rezulta in urma medicamentelor folosite in timpul interventiei sau al tratamentului medicamentos. Inlaturarea reactiilor alergice implica un tratament aditional.
Multe variabile pot influenta rezultatul pe termen lung al interventiei de reductie mamara. Poate fi necesara o interventie secundara pentru repozitionarea sau subtierea acestora. In cazul aparitiei complicatiilor poate fi posibila o noua interventie chirurgicala sau aplicarea unui tratament. Chiar daca riscurile si complicatiile nu sunt frecvente, riscurile citate mai sus sunt in mod particular asociate cu interventia de mamoplastie. Alte complicatii sau riscuri sunt mai curand neobisnuite. Stiinta medicinei si chirurgia nu este o stiinta exacta. Totusi desi rezultatele bune sunt de asteptat, nu se poate oferi o garantie in privinta rezultatelor obtinute.
Procesul de vindecare e gradual si lent sanii ajungand la o forma definitiva dupa aproximativ 3-6 luni. Este important sa stiti ca orice variatie semnificativa de greutate in aceasta perioada poate compromite rezultatul final. De asemenea nu trebuie sa uitati ca factorii care au determinat ptoza sanilor continua sa actioneze si rezultatul nu este definitiv ci doar pentru o perioada de timp a carui durata depinde si de grija si intelegerea dumneavoastra.
Dupa interventie veti purta un bandaj elastic sau un sutien special. Sanii va pot durea sau sa simtiti o senzatie de arsura sau greutate care cedeaza si dispare in 2-3 zile. Dupa cateva zile bandajul se va inlocui cu un sutien special elastic care va ajuta in sustinerea si modelarea sanilor.
Este recomandata purtarea permanenta a bustierei minim 3 luni ziua si 1 an noaptea. Dupa 3 luni se poate purta ziua un sutien confortabil, ferm fara push-up.
Desigur toaleta sub forma de dus zilnic e posibila si chiar indicata.
Prețuri începând de la 4500€, care includ:
- Operația și implanturile
- Anestezia
- Ziua de spitalizare
- Reintervenția în caz de posibile complicații timp de 7-14 zile
- Bustiera de susținere
- Controalele post-operatorii
- Analizele de sânge
- Mesele
- Medicamentația post-operatorie