Artis3

MARIRE BUZE

 Marirea buzelor este o procedura minim invaziva care ofera un plus de volum buzelor, corectand in acelasi timp si asimetriile acestora.

Augmentarea buzelor poate netezi liniile fine care pornesc din buze catre pielea din jur și poate rotunji și accentua buzele.

Buzele reprezinta unul dintre elementele definitorii atunci cand este vorba de estetica faciala.  Pe langa asimetria buzelor mai exista o serie de factori care pot duce la aparitia unor linii fine in jurul buzelor sau la pierderea volumului, printre acestia se numara: imbatranirea, expunerea indelungata la soare, fumatul, dar si factorii ereditari. 

 

Candidatii ideali pentru aceasta procedura sunt persoanele care doresc sa isi schimbe marimea buzelor, sa corecteze asimetriile buzelor sau persoanele care isi doresc sa combata semnele imbatranirii create in jurul buzelor.

Procedura dureaza in medie intre 20 si 60 de minute, in functie de metoda folosita, iar rezultatele pot fi vizibile imediat. La Clinica Artis poti opta pentru marirea buzelor prin una dintre cele trei metode: injectarea cu acid hialuronic, injectarea cu grasime proprie sau liftingul buzei superioare. 

Cea mai frecventa metoda folosita pentru augmentarea temporara a buzelor este injectarea de acid hialuronic. Acidul hialuronic ofera un volum natural buzelor si netezeste ridurile din jurul acestora.

Pentru aceasta interventie se aplica pe buze o crema anestezica cu 30 de minute inainte de procedura. La cererea pacientului se poate realiza si injectarea cu un anestezic local. Anestezicul isi pastreaza efectul timp de aproximativ 2 ore. In cazul in care in trecut ai avut reactii alergice la anestezic, te rugam sa precizezi acest lucru inainte de aplicarea acestuia.

Procedura de injectare cu acid hialuronic dureaza in jur de 15 minute, si consta in injectarea acidului hialuronic cu un ac foarte fin, in cantitati mici in interiorul buzei superioare si/sau inferioare. Injectarea poate fi realizata si in marginea buzei, realizandu-se astfel o accentuare a conturului.

Liniile ce pornesc dinspre buza superioara spre nas, „crestele lui Cupidon”, pot fi si ele definite prin injectarea de acid hialuronic. Pentru a ajunge la un rezultat armonios, se recomanda atat injectarea buzelor, cat si injectarea „crestelor lui Cupidon”. 

In ceea ce privesc reactiile adverse, in functie de cantitatea injectata si de localizare poate aparea: edem (umflarea buzelor in urma interventiei) pentru o perioada intre 24 si 72 de ore, mici hematoame sau echimoze (pete albastre) care dispar in 48-72 ore. Dupa disparitia edemului se analizeaza forma buzelor si se determina daca mai este nevoie sau nu de corectii de volum. 

Deoarece aceasta interventie are rezulate temporare, se recomanda repetarea injectarii cu acid hialuronic la 6 luni sau 12 luni, in functie de indicatiile medicului specialist.  

Marirea buzelor cu grasime proprie presupune recoltarea de celule adipoase din alte zone ale corpului (abdomen, fese, coapse etc.) sub efectul unei anestezii locale. Grasimea prelevata este supusa unor tehnici speciale de prepare in functie de care este influentata durabilitatea efectelor dupa care se reinjecteaza in buze cu ajutorul unei canule. Injectarea grasimii la nivelul buzelor se realizeaza prin incizii minime la nivelul colturilor gurii. Rezultatul persista aproximativ 4-6 luni in functie de persoana, de cantitatea injectata si calitatea tehnicii chirurgicale.

Spre deosebire de interventia de marire a buzelor cu acid hialuronic, procedura de injectare a buzelor cu grasime proprie dureaza minim o ora, doarece presupune si recoltarea grasimii, dar si reinjectarea acesteia. Procedura este nedureroasa si nu necesita internare si nici nu implica complicatii legate de intoleranta organismului la materialul injectat.

De obicei aceasta procedura se recomanda in cadrul unor procedee mai complexe de reintinerire faciala si reconstructie volumetrica cu grasime.

Este o metoda chirurgicala simpla dar foarte eficienta, de modelarea a buzei superioare atunci cand se doreste o marirea a buzei superioare, o scurtare a distantei dintre baza nasului si buza sau o corectarea asimetriilor buzei superioare.

Procedura se face cu ajutorul unei anestezii locale si implica o incizie camuflata la baza nasului si se va elimina o bucata mica de piele dintre buza superioara si nas. Cicatricea se va vindeca in 1-2 saptamani, iar dupa 3 luni va disparea aproape complet. 

Spre deosebire de alte proceduri de marire a buzelor, aceasta procedura este permanenta. 

La Clinica Artis poti alege impreuna cu chirurgul estetician metoda de marire a buzelor care se potriveste nevoilor tale, bucurandu-te astfel de rezultate impresionante si de durata.