Artis3

Tratamentul Dilatarilor Vasculare cu Laser Vascular Nd:Yag

Aceasta sursa luminoasa (lumina intensa, continua) se utilizeaza pentru tratamentul leziunilor vasculare, pigmentare precum si pentru epilare definitiva.

   Tratamentul se preteaza excelent pentru leziuni vasculare ale fetei, dar si corpului si mai ales dilatatilor vasculare de la nivelul membrelor sub 2 mm – deci nu a varicelor. Laserul produce coagulare la nivelul vaselor sanguine care colabeaza.

  Sunt necesare 1-2 tratamente in functie de calibrul vaselor si profunzimea lor la nivelul tegumentului.

Laserul nu cauzeaza leziuni canceroase.

Este recomandat sa nu existe expunere la radiatii UV cu 4 saptamani inaintea tratamentului. Tratamentul nu depinde de culoarea pielii, avand rezultate bune si pe pielea inchisa la culoare, spre deosebire de IPL.

Se aplica un gel anestezic sau gheata la nivelul zonei de tratat apoi traductorul laser. Pacientul simte senzatia de intepatura care dispare rapid. Pacientii mai sensibili care considera tratamentul ca fiind dureros, pot fi anesteziati cu crema Emla care se aplica cu cca. 30 min. inainte de tratament. Pacientului i se protejeaza ochii cu ochelari speciali.

Imediat dupa tratament poate apare o roseata sau un edem discret care poate dura de la cateva ore la 2-3 zile. Vasele mici dispar imediat, cele mai mari (sub 2mm) devin mai albastrui sau maronii cand se initiaza procesul de coagulare. Aceasta culoare poate sa persiste pana la 1-2 luni. In ziua urmatoare tratamentului se pot aplica pungi cu gheata la nevoie.  Edemul apare mai frecvent cand se trateaza zone din jurul ochilor.

Riscul de pigmentare al tegumentului dupa acest tratament este minim, dar pentru siguranţa, se indica utilizarea de creme cu factori de protectie solara timp de 3 luni in cazul expunerii prelungite la radiatii UV.

Procedura se repeta la 1-2 luni pentru vasele care nu au disparut de la primul tratament.