Artis3

Dermatologie

Profesioniști cu experiență de peste 16 ani în specialitatea Dermato-Venerologiei, oferim expertiză avansată în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor pielii, părului, unghiilor și a bolilor cu transmitere sexuală. 

       Dermatologia este o specialitate medicală vastă care se focusează pe screeningul, diagnosticul şi tratamentul
afecţiunilor cutanate, de la probleme comune (acneea, eczema) până la boli mai grave cum ar fi cancerul de piele.

       Procesul natural de îmbătrânire al pielii nu este o boala, dar are tratamente dermatologice specifice care îi încetinesc evoluţia, de la administrarea topică de medicamente până la tratamente minim-invazive: microdermabraziunea, peeling-uri chimice, terapii laser, tratamente injectabile- fillere sau PRP/ terapia Vampir.

       Microscopia epiluminescentă, tehnica de examinare non-invazivă, folosită pentru screening şi diagnostic, permite vizualizarea în detaliu a pigmenţilor, vaselor de sânge şi a altor structuri interne ale leziunilor cutanate.

       Se utilizează în diagnosticul melanomului; evaluarea nevilor ( aluniţelor), a altor leziuni cutanate ( keratoza seboreică, dermatita, infecţii cutanate, carcinom bazocelular); monitorizarea leziunilor.

Injectare intradermică cicatrici hipertrofice/ cheloide/ alopecie areata

       Este o metoda utilizată în tratamentul cicatricilor hipertrofice şi cheloide ( cicatrici îngroşate, elevate, hiperpigmentate, rezultate în urma vindecării excesive a pielii după o leziune). Injectările intradermice  reduc mărimea, grosimea şi roşeaţa cicatricilor, îmbunătăţindu-le aspectul şi comfortul pielii afectate. Frecvenţa tratamentului poate varia în funcţie de mărimea şi complexitatea cicatricii dar şi în funcţie de răspunsul la tratament, de regulă se efectuează la intervale de 4-6 săptămâni. 

       Alopecia areata este o afecţiune autoimună care provoacă pierderea bruscă şi inegală a părului, mai ales în zona scalpului, care apare atunci când sistemul imunitar atacă foliculii de păr. Clinic pacienţii prezintă pierderea părului în zone bine delimitate din scalp, de forma ovală sau rotundă. Prin injectarea intradermică de corticosteroizi, direct în zona afectată, va fi stimulată creşterea părului.



       Biopsie cutanată: prelevarea unei mici porţiuni de ţesut cutanat, urmată de examinarea histopatologică a acesteia.

       Utilizată pentru diagnosticarea sau excluderea diferitelor afecţiuni ale pielii ( boli inflamatorii, cancere de piele).

       Examen micologic/ bacteriologic: procedura de diagnostic utilizată pentru a identifica infecţiile fungice ( examen micologic) sau infecţiile bacteriene ( examen bacteriologic) ale scalpului, pielii sau unghiilor.

       Prelevarea de mostră se face prin: răzuirea pielii, perierea scalpului, aspiraţie cu ac sau tamponare în cazul infecţiilor bacteriene.

       Chiuretarea leziunilor  cutanate, este o procedură medicală în care se îndepărtează leziunile cutanate superficiale sau benigne ( keratoze, veruci, leziuni precanceroase, carcinom bazocelular superficial/ incipient). Procedura se realizează în anestezie locală: se aplică un anestezic local injectabil pentru a amorţi zona şi pentru a reduce discomfortul. Este o procedură care permite diagnosticul şi tratamentul simultan, permite atât îndepărtarea leziunii cât şi prelevarea de ţesut pentru examenul histopatologic (biopsie ). 

       Radiochirurgie formaţiuni cutanate , este o tehnică minim invazivă, utilizată pentru a trata diferite afecţiuni ale pielii, inclusiv cancere de piele, leziuni precanceroase, dar şi leziuni benigne. Procedura utilizează radiaţii de înaltă energie, pentru a distruge  ţesutul afectat/ tumoral, fără a fi necesară intervenţia de chirurgie clasica. Este indicat în tratamnetul: carcinomului bazocelular localizat; spinocelular ( mai ales în stadii incipiente); keratoze actinice ( leziuni precanceroase); papiloame cutanate; fibroame moi; leziuni benigne ( keratoze seboreice, veruci, alte leziuni cutanate care necesită îndepărtare).

       Excizie chirurgicală shave, procedură minim invazivă utilizată în special pentru a trata leziunile situate la suprafaţa pielii, benigne ( keratoza seboreică, nevi, veruci) dar şi leziunile precanceroase sau canceroase superficiale ( carcinom bazocelular superficial- în cazuri selectate când leziunea este limitată la stratul superior al pielii).

       Terapia Vampir sau PRP ( “ Platelet- Rich- Plasma”) utilizează plasma sanguină concentrată, obţinută din sângele propriu al pacientului, pentru a stimula regenerarea şi repararea ţesuturilor.

Cum functioneaza terapia Vampir?

      Se  recoltează o mică cantitate de sânge de la pacient, care va fi centrifugat într-un aparat special pentru a separa plasma bogată în plachete sanguine de celelalte elemente sanguine. Plasma bogată în plachete conţine factori de creştere şi proteine esenţiale pentru regenerarea ţesuturilor. 

PRP ( Plasma bogata in proteine) este injectată în zona de tratament, folosind seringi cu ace foarte fine.

      Terapia Vampir este o tehnică minim invazivă şi cu recuperare rapidă iar utilizarea sângelui prorpiu reduce riscul de reacţii alergice, prezente la numeroase medicamente. 

Tratamente combinate 

     Terapia Vampir (PRP) poate fi combinată cu alte proceduri  estetice, pentru a maximiza efectele de rejuvenare facială:

  • microneedling - dispozitiv cu ace fine care crează microleziuni în piele, stimulând producţia de colagen şi elastină).
  • laser ( CO2) – sporeşte producţia de colagen şi elastină.
  • peeling chimic - aplicarea de soluţii chimice pentru exfolierea stratului superior al pielii. PRP poate fi aplicat după peeling-ul chimic pentru a sprijini regenerearea rapidă a pielii şi a spori efectele exfolierii.

 

Indicaţii 

Îmbunătăţeşte elasticitatea şi textura pielii, reduce ridurile şi semnele de îmbătrânire.

Rejuvenare facială - stimulează producţia de colagen şi elastină.

Tratament cicatrici - inclusiv cele acneice sau chirurgicale.

Alopecie - stimulează creşterea părului. 




     Este o procedură minim invazivă care ajută la îmbunătăţirea aspectului pielii prin exfolierea straturilor superioare ale epidermei, utilizată pentru a trata o varietate de probleme ale pielii, cum ar fi cicatricile, ridurile fine, petele solare.

Cum functionează microdermabraziunea?

     Este utilizat un dispozitiv care emite cristale fine pentru a exfolia stratul superficial al pielii ( epiderma). Cristialele sunt pulverizate pe piele şi apoi aspirate împreună cu celulele moarte ale pielii, lăsând stratul superior al pielii mai neted şi mai luminos.

Indicaţii 

  • Riduri fine şi de expresie
  • Cicatrici superficiale ( post- acnee) 
  • Pete pigmentare 

Laser CO2

    Este eficient in dermatologie, tratând diferite probleme ale pielii. Laserul CO2 emite un fascicul de lumină care este absorbit de apa din ţesutul pielii, care absoarbe energia laserului şi se evaporă, îndepărtând straturile superficiale ale pielii şi stimulând producţia de colagen în timpul procesului de vindecare. Se poate asocia în terapia Vampir.

Indicaţii:

  • Riduri fine, superficiale- laserul CO2 reduce ridurile faciale.
  • Cicatrici -post acnee sau superficiale.
  • Pigmentare- imbunatateste aspectul petelor pigmentare ( melasma sau petele solare).
  • Leziuni beninge- veruci, keratoze seboreice şi alte leziuni benigne.

 

Nd:Yag

     Utilizat în dermatologie şi in estetică pentru a trata o varietate de afecţiuni ale pielii. Laserul Nd:Yag emite un fascicul de lumină care pătrunde adânc în piele, care va fi absorbit de ţesuturile ţintă ( vase de sânge, pigmenţi, ţesut fibroblastic).

Tipuri de tratament: 

Laser Nd:Yag pentru afectiuni vasculare: căldura generată de laser poate coagula vasele de sange dilatate, tratând leziuni vasculare, pete de sânge şi cuperoză.

Laser Nd:Yag pentru hiperpigmentare: tratamentul petelor pigmentare, petele de vârstă, melasma şi alte tipuri de hiperpigmentare.

Laser Nd:Yag pentru resurfacing: fracţionarea laserului Nd:Yag stimulează producţia de colagen şi îmbunătăţeşte textura pielii. 

Indicaţii: 

  • Procedura de elecţie în tratamentul vaselor dilatate, teleangiectaziilor ( vase de sânge mici, dilatate, prezente pe suprafaţa membrelor inferioare), angioamelor ( formaţiuni vasculare mici prezente pe suprafaţa corpului).
  • Leziuni vasculare- pete de sânge, cuperoză, teleangiectazii ( vene spider).
  • Pigmentare- pete solare, de vârstă, melasma.
  • Îndepărtarea tatuajelor.
  • Acnee- reduce inflamaţia şi producerea de sebum.
  • Rejuvenare facială- tratarea ridurilor fine.

       Este un dispozitiv medical folosit în procedura de microneedling pentru a stimula celulele pielii să realizeze o nouă regenerare. Dermapen-ul este prevăzut cu 11 ace sterile, individuale, de mici dimensiuni, care vibrează, diminuând astfel senzaţia de înţepătură şi  realizează  microleziuni controlate la nivelul pielii care vor induce producerea de colagen şi elastină, esenţiale pentru menţinerea elasticităţii şi fermităţii pielii. Acele folosite sunt sterile, de unică folosinţă iar riscul de infecţie post-tratament este inexistent. 

        Microneedling-ul poate fi efectuat pe faţă, în special conturul ochilor, buzelor sau nasului; gât, decolteu şi alte zone ale corpului. Pentru a minimiza discomfortul creat de injectare, se aplică o cremă anestezică pe tegument cu 15-20 minute anterior tratamentului. Numărul de şedinţe de terapie necesare variază în funcţie de zona tratată şi de complexitatea tratamentului, media fiind de 3-8 şedinţe, efectuate la interval de 2-3 săptămâni. Nivelul de pătrundere al acelor este adaptat specific nevoilor individuale fiecărui pacient.

       În timpul procedurii, capul dermapen-ului execută mii de micro-înţepături controlate, acestea au rolul de a genera un puternic efect de întinerire a pielii, atât prin acţiunea mecanică exercitata asupra straturilor de colagen şi elastină cât şi prin introducerea unor substanţe active direct în straturile profunde ale tegumentului. 

      Recuperarea post-tratament este rapidă, majoritatea pacienţilor prezentând doar o discretă roşeaţă care dispare la 24-48 ore post-tratament, iar rezultatele sunt vizibile după prima saptămână post-procedură.

Indicaţii:

În funcţie de soluţiile de mezoterapie utilizate, Dermapen-ul este indicat pentru:

  •  Rejuvenarea şi liftingul pielii.
  •  Ameliorarea ridurilor fine şi a porilor dilataţi.
  • Ameliorarea vergeturilor.
  • Ameliorarea hiperpigmentării cutanate, melasmei.
  • Tratarea alopeciei.
  • Tratarea cicatricilor, inclusiv cicatricilor post-acnee.

Tratamente combinate 

Microneedling combinat cu PRP ( Platelet Rich Plasma/ terapie Vampir), este o tehnică avansată de rejuvenare a pielii care combină beneficiile ambelor proceduri pentru a obţine rezultate mai eficiente.

Cum funcţionează? Tehnica Dermapen-Microneedling combinată cu PRP-Terapie Vampir are 3 etape:

  1. Microneedling: se foloseşte dermapen-ul pentru a crea microleziuni la nivelul pielii, stimulând astfel procesul  natural de vindecarea al organismului şi producţia de colagen şi elastină.
  2. PRP ( Platelet Rich Plasma): se recoltează o cantitate mică de sânge de la pacient, care apoi este centrifugată, astfel se separă plasma bogată în trombocite de celelalte elemente sanguine. Această plasmă conţine factori de creştere şi alte substanţe care accelereaza vindecarea şi regenerează ţesuturile.
  3. Aplicarea PRP: după ce microneedling-ul a fost realizat şi microleziunile au fost create, PRP- ul va fi aplicat pe zona tratată. Prin microleziunile create de Dermapen, PRP-ul va pătrunde mai adânc în piele, amplificând efectele regenerative.

 

 

Dr. Decean Hana Petra, medic primar Dermatovenerologie

Profesioniști cu experiență de peste 16 ani în specialitatea Dermato-Venerologiei, oferim expertiză avansată în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor pielii, părului, unghiilor și a bolilor cu transmitere sexuală. 

Programările pentru dermatologie se vor efectua la următorul număr de telefon: +40 (264) 595 336

Consultație dermatologie 300 RON
Control dermatologie / Referat medical 150 RON
Interpretare rezultate 70 RON
Dermatoscopie 300 RON
Injectare intradermica cicatrici hipertrofice / cheloide / alopecie areata (cu substanta activa inclusa) 200-400 RON
Procedura prelevare biopsie cutanata pret / leziune (nu include examenul Histopatologic) 400 RON
Chiuretare leziuni cutanate 200-600 RON
Radiochirurgia formatiuni cutanate 300-600 RON
Excizie chirurgicala shave 350-900 RON
Recoltare examen micologic / examen bacteriologic 150 RON
Dermapen / Mezoterapie cu administrare tratament (intinerire / corectie pete pigmentare /acnee / cuperoza faciala / biorevitalizare / alopecie / vergeturi / celulita) 700-900 RON
Terapie PRP (Vampir) față / scalp 1000 RON