Lifting sprâncene
Lifting-ul sprancenelor, este special adresat unei zone puternic influentata de gravitatie si varsta.
Poate fi efectuat ca procedura singulara dar este frecvent asociat beflaroplastiei (chirurgia pleoapelor) sau liftingului facial inferior.
Daca te intereseaza lifting-ul sprancenelor, aceste informatii te vor ajuta sa intelegi lucrurile de baza din procedurile care vor fi efectuate - cand este recomandat, cum este efectuat, si la ce rezultate te poti astepta.
Aceste informatii nu pot raspunde la toate intrebarile pe care le ai, deoarece multe depind de fiecare individ in parte si de chirurgul care efectueaza interventia.
Te rugam sa iti consulti chirurgul in legatura cu orice lucru pe care nu il intelegi.
- Cei mai buni candidati la liftingul de sprancene
- Riscuri
- Planificarea operatiei
- Pregatirea pentru operatie
- Unde va fi efectuata interventia
- Tipuri de anestezie
- Interventia
- Dupa interventie
- Recuperare
- Noua infatisare
Cei mai bun candidati pentru un lifting de sprancene sunt atat barbatii cat si femeile ale caror sprancene au coborat la nivelul sau sub marginea osoasa orbitala. Cei mai multi pacienti au varste cuprinse intre 40-60 ani dar lifting-ul sprancenelor poate fi efectuat cu succes si pacientilor intre 70-80 ani.
De multe ori aceasta procedura correct efectuata poate evita o blefaroplastie sau cel putin reduce catitatea de piele excizata de la nivelul pleopei superioare si poate imbunatatii chiar acuitatea vizuala prin largirea campului visual.
Lifting-ul sprancenelor te poate face sa arati mai tanar si poate creste increderea in sine. Desi iti poate da un cu totul alt look, nu poate sa iti redea sanatatea si vitalitatea din tinerete. Inainte de a decide sa faci interventia, gandeste-te bine la ceea ce astepti si discuta aceasta cu chirurgul tau.
Cand interventia chirurgicala este efectuata de un chirurg plastician calificat, complicatiile nu sunt frecvente iar daca apar sunt de obicei minore.
Cu toate acestea exista intotdeauna o posibilitate de a aparea complicatii, inclusiv infectii sau reactii la anestezie. Poti reduce riscurile la care te expui urmand indeaproape indicatiile chirurgului tau atat inainte cat si dupa interventie.
Complicatiile care apar includ hematoamele (o colectie de sange sub piele care trebuie indepartata de chirurg), leziuni ala nervilor care controleza muschii faciali (de obicei temporara), infectii si reactii la anestezie. O vindecare nesatisfacatoare poate sa apara la fumatori.
Lifting-ul sprancenelor este o procedura idividuala. In cadrul consultatiei initiale chirurgul va evalua starea sprancenelor, a pielii si structura oaselor si va discuta cu tine despre scopul pentru care iti doresti operatia.
Medicul va verifica care este starea ta generala de sanatate si daca exista afectiuni care ar putea cauza probleme in timpul sau dupa interventie, cum ar fi hipertensiunea, probleme de coagulare sau tendinta de vindecare cu cheloizi. Asigura-te ca i-ai comunicat chirurgului tau daca fumezi sau daca esti sub tratament, in special daca iei aspirina sau alte medicamente care afecteaza coagularea sangelui.
Daca ai decis ca aceasta procedura este pentru tine, in urmatoarea etapa chirurgul tau iti va explica tehnica si anestezia pe care o va utiliza, riscurile pe care le implica operatia si costurile ei. Nu ezita sa ii adresezi doctorului tau orice intrebare legata de operatie si in special pe acelea referitoare la rezultatele ce astepti de la aceasta operatie.
Chirurgul tau iti va da informatii referitoare la modul in care sa te pregatesti pentru operatie, inclusiv cele referitoare la ce sa mananci sau sa bei, despre fumat sau despre medicamentele pe care sa le iei sau sa le eviti. Respectarea acestor sfaturi vor ajuta la bunul mers al operatiei.
Daca esti fumator/fumatoare este important sa nu mai fumezi pentru cel putin o saptamana inainte si dupa interventie deoarece fumatul afecteaza circulatia capilara si poate afecta procesul de insanatosire al zonelor incizate.
Fie ca interventia este efectuata in regim ambulator sau cu internare, recomandam sa te insoteasca cineva pana acasa si sa te ajute o zi sau doua daca este nevoia.
Interventia va fi efectuata in clinica Aris 3. Daca va fi utilizata anestezia generala unii chirurgi prefera sa spitalizeze pacientul pentru o zi.
Anumite afectiuni ale pacientului cum ar fi diabetul sau hipertensiunea trebuie monitorizate dupa interventie si necesita de asemenea o scurta perioada de internare.
Cele mai multe liftinguri de sprancene sunt efectuate sub anestezie locala, in combinatie cu sedative care te vor ameti.
Vei fi treaz dar relaxata iar fata ta va fi insensibila la durere.
Totusi vei putea simti ca se lucreaza sau un discomfort temporar. Alti chirurgi prefera anestezia generala. In acest caz vei dormi in timpul operatiei.
De obicei aceasta interventie simpla este de scurta durata 30-45 min maximum. Dureaza cateva ore sau mai mult daca ea este efectuata impreuna cu alte proceduri. Pentru procedurile extinse unii chirurgi pot programa operatii diferite.
Pentru liftingul de sprancene exista foarte multe proceduri fiecare urmarind sa lase cat mai putine urme –cictarici. Astfel daca se efectueeaza concomitent cu un lifting frontal cicatricile se ascund in par existind doar fire subcutanate.
Daca se opereaza concomitent cu pleopele atunci se poate fixa spranceana mai sus prin incizia pentru pleopa superioara. Exista si alte tehnici care necesita mici incizii in sprinceana si se fixeaza cu fire neresorbabile la frunte intr-o pozitie mai sus.
In tehnicile minim invazive se realizeaza o suspensie a sprancenei cu fire neresorbabile trecute subcutanat cu ace speciale de la nivelul zonei paraoase a fruntii pana in spranceana si suturate la nivelul parului sub piele astfel incat sa existe o minima cicatrice in par doar.
De obicei dupa interventie nu se poate spune ca exista un discomfort major. Daca totusi exista, poate fi ameliorat cu analgezice prescrise de chirurg. (Dureri persistente sau o umflare brusca a fetei trebuie anuntat imediat chirurgului.) O oarecare umflare a fruntii este insa normala; ea va disparea in cateva zile. Pot aparea si mici echimoze la nivelul pleoapelor care de asemnea trec in cateva zile.
Doctorul tau te poate sfatui sa iti tii capul ridicat pentru doua zile dupa operatie pentru a preveni aparitia umflaturilor. Bandajele, atunci cand sunt folosite, sunt de obicei scoase dupa o zi sau cinci zile.
De obicei după intervenţie nu se poate spune că există un discomfort major; dacă totuşi există, poate fi ameliorat cu analgezice prescrise de chirurg. (Dureri persistente sau o umflare bruscă a feţei trebuie anunţat imediat chirurgului.) O oarecare umflare a frunţii este însă normala; ea va dispărea în câteva zile. Pot aparea si mici echimoze la nivelul pleoapelor care de asemnea trec in citeva zile.
Doctorul tău te poate sfătui să îţi ţii capul ridicat pentru două zile după operaţie pentru a preveni apariţia umflăturilor. Bandajele, atunci când sunt folosite, sunt de obicei scoase după o zi sau cinci zile.
Majoritatea firelor vor fi îndepărtate în câteva zile. Scalpului tău îi va lua mai mult timp pentru vindecare iar copcile sau clipsurile de metal din părul tău vor fi îndepărtate câteva zile mai târziu.
Intr-o zi sau doua te vei simti bine, dar restringe-ti activitatea in urmatoarea saptamana dupa operatie. Fii in special bland cu fata si scalpul tau, deoarece pielea ta va fi fragila si amortita si este posibil sa nu raspunda normal la inceput.
Medicul tau iti va furniza informatii despre cum sa iti reiei activitatea in mod gradual. La inceput se poate ca fata ta sa nu arate bine si sa o simti ciudat. Trasaturile tale pot fi deformate de umflaturi si miscarile faciale pot fi ingreunate iar tu vei fi constienta de existenta cicatricilor. Anumite vanatai pot persista pentru doua sau trei saptamani. Nu este nici un secret faptul ca unii pacieni sunt putin dezamagiti imediat dupa interventie.
Din saptamana a treia, vei arata si te vei simti mult mai bine. Majoritatea pacientilor se intorc la sevici dupa zece zile sau doua saptamani dupa interventie. Daca simti nevoia, poti masca vanataile ramase cu putin machiaj.
Sunt sanse foarte mari ca tu sa fii multumita/multumit de rezultatul liftingului de sprancene mai ales daca realizezi faptul ca aceste rezultate nu sunt pe deplin exprimate imediat.
Vor ramane cateva cicatrici in urma liftingului de sprancene dar acestea vor fi minime si ascunse de obicei de par sau de santurile naturale ale fetei. In orice caz, acestea se vor estompa cu timpul si vor fi foarte greu vizibile.
Faptul ca ai facut un lifting nu opreste timpul in loc. Fata ta va continua sa imbatraneasca si poate vei dori sa repeti procedura inca o data sau de mai multe ori poate peste cinci sau zece ani. Dar in alta ordine de idei, efectul unui lifting facial dureaza. Rezultatele liftingului de sprance se vor observa si peste ani de zile.
📄 FOAIE DE INFORMARE ÎN CAZUL INTERVENŢIEI DE LIFTING SPRANCENE
Prețuri începând de la 1200-1500€, care includ:
- Operația
- Anestezia
- Ziua de spitalizare
- Reintervenția în caz de posibile complicații timp de 7-14 zile
- Controalele post-operatorii
- Analizele de sânge
- Micul dejun
- Medicamentația post-operatorie