Artis3

Implanturi Faciale

In planificare operatie de implanturi faciale, chirurgii plasticieni folosesc implanturile pentru a imbunatatii linia conturului fetei. Realizarea acestor implanturi duce de obicei la realizarea unei armonii intre fata si trasaturile ei, marind increderea ta in felul cum arati.

Pe piata sunt disponibile implanturi executate dintr-o gama variata de materiale. Ele pot crea o linie a maxilarului mai bine conturata sau pot crea armonia intre obraz, pometi si restul fetei.

Acest material descrie cateva implanturi faciale disponobile in mod curent precum si tehnicile utilizate pentru folosirea lor. Te va putea familiariza cu aceste proceduri dar nu iti poate furniza detalii care pot fi relevante in cazul tau.

Implanturile faciale iti pot imbunatati aspectul si sustine increderea in sine. Daca ceea ce cauti este imbunatatirea aspectului fizic si asteptarile tale sunt realiste, atunci implantul facial este solutia potrivita pentru tine.

Chirurgii plasticieni folosesc in mod frecvent astfel de implanturi pentru a creea un balans intre trasaturile fetei in cazul pacientilor tineri. O adolescenta de exemplu poate dori remodelarea nasului sau a barbiei astfel incat trasaturile sale sa fie mai bine proportionate. Pacientele mai mature aleg implanturile de fata impreuna cu alte proceduri cosmetice. De exemplu, in cazul unui lifting facial, pacientul poate solicita si folosirea unor implanturi pentru a realiza o linie mai tinereasca a obrazului. Implanturile pot de asemenea sa serveasca la ameliorarea aspectului unei fete care pare “scobita” sau obosita.

Implanturile faciale pot produce schimbari remarcabile. Complicatii sau probleme apar rar, dar trebuie sa fii informat asupra tuturor posibilitatilor. Acest material se va referi la cateva dar nu intentioneaza sa furnizeze un inventar complet si detaliat asupra riscurilor potentiale.

Un implant facial poate rezulta usor asimetric caz in care o a doua operatie va fi necesara pentru ca implanturile sa fie repozitionate. Pot aparea infectii ca in orice operatie. Daca infectia a aparut ca urmare a unui implant facial si desi ea a fost tratata cu antibiotice nu a putut fi indepartate, este posibil ca implantul sa fie temporar scos, urmand sa fie repozitionat mai tarziu. Fii sigur ca ai discutat cu chirurgul plastician despre riscurile asociate fiecarei proceduri care te intereseaza.

Materialul din care sunt confectionate unele implanturi este siliconul. Nu exista dovezi stiintifice care sa sustina faptul ca aceasta ar fi un material nociv. Chirurgul tau plastician iti va furniza informatii stiintifice cu privire la tipul de implant pe care il ai in vedere.

Asigura-te ca transmiti chirurgului tau o imagine clara asupra a ceea ce astepti de la operatie. El iti va spune daca aceste lucruri sunt posibile. Ar putea fi folositor daca s-ar discuta pe baza unor fotografii ale persoanelor care au caracteristici faciale similare celor pe care le doresti pentru tine. Fii sigura ca intelegi detaliile interventiei propuse, inclusiv costul si la ce sa te astepti in timpul recuperarii.

Daca interventia va impune realizarea unei incizii in interiorul gurii, este important sa ii comunici acestuia daca fumezi, sau daca ai probleme dentare sau probleme cu gingiile. Plasticianul te va sfatui asupra acestor probleme.

In cadrul pregatirilor sa incluzi si gasirea unei persone care sa te conduca acasa dupa efectuarea operatiei si care sa-ti poata oferi ajutorul pentru cateva zile acasa. Intreaba de asemenea daca va fi necesar sa nu mananci sau sa bei cu o zi inaintea operatiei sau daca este nevoie sa opresti administarera unor medicamente in cazul in care esti sub tratament. Este posibil sa fii sfatuita sa iei antibiotice atat inainte cat si dupa interventie pentru a preveni infectiile.

Aceste informatii importante iti vor fi furnizate de catre chirurgul tau plastician in timpul consultului pre-operativ.

Operatia va fi efectuata in clinica de chirurgie plastica. Este posibil ca uneori chirurgul sa solicite pacientului sa ramana in clinica in noaptea urmatoare interventiei.

Doctorul va face aceste recomandari in functie de starea ta generala de sanatate si in functie de celelalte proceduri care au mai fost efectuate simultan cu implantul facial.

In unele cazuri implantul facial implica o anestezie locala combinata cu administarea unor sedative.

Tot mai des insa se recomanda anestezia generala.

Inserarea unui implant de barbie necesita in general de la 30 minute la o ora. In timpul acestei proceduri, chirurgul va selecta implantul de marime potrivita si il va introduce printr-un buzunar creat in piele in fata maxilarului. Pentru crearea buzunarului se va efectua ori o incizie in interiorul cavitatii bucale (de-a lungul buzei inferioare) sau prin piele chiar sub barbie.

De obicei, barbia este bandajata dupa interventie pentru a minimiza disconfortul si a evita pe cat posibil tumefierea. Firele de sutura vor fi indepartate dupa cinci-sapte zile. In cazul unei incizii in cavitatea bucala vor fi folosite fire de sutura autodizolvabile.

Recuperarea dupa interventia de implant de barbie.

In zona afectata vei simti pentru cateva zile discomfort si umflaturi. Este normal sa ai dificultati temporare in a vorbi si a zambi. Este posibil sa se vada urme albastre si negre in jurul barbiei si in jurul gatului. Chirurgul tau iti va da sfaturi cu privire la igiena dentara, felul in care sa mananci sau alte restrictii de activitati postoperativ.

Implantul de obraji dureaza de la 30 la 45 minute de obicei. Cand implantul de fata este realizat simultan cu alte proceduri cosmetice cum ar fi liftingul facial sau liftingul de pleoape, implantul poate fi inserat prin inciziile realizate pentru aceste proceduri. Daca nu aceste implanturi vor fi introdus fie prin buza superioara sau prin pleoapa inferioara. Astfel este format un buzunar si implantul este inserat.
Dupa interventie va fi aplicat un pansament pentru a fi pe cat posibil minimizat disconfortul si umflaturile. Marimea si severitatea acestor efecte poate varia in special daca a mai fost efectuata o alta procedura simultan.

Recuperarea in urma implantului facial

Chirurgul tau plastician iti va furniza informatii despre regimul postoperator. Va fi vorba despre restrictii alimentare si despre restrangerea activitatilor tale obisnuite. Inca odata, aceste instructiuni vor varia in special daca procedura a fost efectuata simultan cu alte proceduri. Trebuie sa fii constient ca iti va fi diminuata capacitatea de a-ti misca gura si buzele pentru catva timp. Firele de sutura folosite pentru inchiderea inciziilor din cavitatea bucala se vor dizolva in aproximativ 10 zile.

Inserarea unui implant de maxilar poate dura de la o ora si pana la doua. Vor fi efectuate incizii laterale prin interiorul buzei inferioare pentru a se crea un buzunar in care implanturile vor fi inserate. Pentru inchiderea inciziilor se vor folosi fire resorbabile.

Recuperarea in urma unui implant la maxilar

Imediat dupa interventie umflaturile pot fi semnificative si se pot continua sa se umfle inca 24-48 ore. Insa majoritatea umflaturilor se vor diminua dupa cateva zile dar este posibil sa dureze cateva luni pana conturul final sa fie vizibil.

In timpul procesului de insanatosire, vei restrictiona activitatile obisnuite si vei tine un regim alimentar. Pentru cateva zile sau chiar saptamani dupa operatie iti va fi diminuata capacitatea de a zambi, vorbi sau de a-ti misca gura in orice fel. Plasticianul tau te va sfatui in legatura cu igiena orala pe parcursul recuperarii.

Tine cont ca beneficiind de orice interventie cosmetica la fata vei simti in scurt timp ca arati mai bine. Nu este recomandat sa participi, cel putin pentru cateva saptamani la anumite activitati. Este mai bine sa iti consulti chirurgul in legatura cu aceste probleme. S-ar putea sa nu poti vedea rezultatul final al infatisarii tale decat peste cateva saptamani sau luni. Ai rabdare si obisnuieste-te pe parcurs cu noua ta infatisare.
📄 FOAIE DE INFORMARE ÎN CAZUL INTERVENŢIEI DE IMPLANT FACIAL